Endringer kan forekomme i programmet

Hovedsalen

13:00 -  Velkommen

Vi ønsker velkommen. Si hei til vår konferansier og kom i den gode Desucon-stemningen.

14:00 -  Versus

Her slåss du mot andre karakterer. Den som lever seg best inn i rollen sin vinner. Det er ingen forhåndspåmelding, så her er det fritt fram for alle mann!

 

NB Det er ikke lov å være i kontakt med hverandre så tenk over det når du planlegger

15:00 -  Cosplay Catwalk

På Cosplay Catwalk får du sjansen til å vise fram cosplayet ditt - uten å konkurrere! Det er opp til deg om du vil gå opp på scenen alene, med venner eller familie. Cosplay Catwalk handler om å ha det gøy!

16:45 - Den store cosplaykonkurransen: Finale

I Cosplayfinalen blir de flinke finalistene fra runde 1 vist frem på scenen der de opptrer med eget show! Vårt håndplukkede dommerpanel dømmer deretter etter beste show og kostyme. Vinneren blir annonsert under premieutdelingen senere i programmet.

17:45 - Premieutdeling og Disco

For den gode innsatsen til alle våre besøkende deler vi ut premier til vinnerne i de programpostene der det er aktuelt. For å avslutte Desucon: Pop 2018 gjør vi om hovedscenen til et diskotek! Det blir variert musikk, diskolys i alle regnbuens farger, dansing og god stemning servert av DJ Fluffy.

 


Sal D

13:45 -  Melina Edvardsen - Fantasylitteratur

Fantasi har lenge vært en del av ethvert samfunn, fra muntlige historier fortalt rundt et bål til den siste bestselgeren hos bokhandleren. Før fantasy ble regnet som egen sjanger introduserte William Shakespeare oss for alver, Edgar Allen Poe skrev så det gikk kaldt nedover ryggen på oss og Lewis Carroll tok oss med til verden med magiske skapninger. Etterhvert utviklet dette seg og ble egne sjangere.

Hvordan ble denne veien til? Var fantasylitteratur starten for den litterære verden slik vi kjenner den? Dette og mere til skal vi se nærmere på i dette spennende foredraget.

15:00 -  Norsk Cosplayforening - Cosplay on a budget

Hvordan drive med cosplay dersom man har begrensede økonomiske midler? Kan man cosplaye uten å bruke masse penger?

Det skal Norsk cosplayforening svare på i dette panelet. Melina Edvardsen, Anita Olsen Støbakk og Therese Hovland Langemyr har alle flere års erfaring innen cosplay og har god kjennskap til trange cosplaybudsjetter! De skal diskutere dette, samt komme med lure løsninger for deg og lommeboka di!

Du er også hjertelig velkommen til å stille panelet spørsmål dersom det skulle være noe du lurer på underveis.

16:00 - Cosplay Blinddate

Her kan du finne din karakters sjelevenn. Kanskje det er Dr. Doom, Dr. Strange eller Dr. Who? Eller kanskje Wonder Woman eller Harley Quinn. Bli med på Cosplay Blinddate og finn ut!

 


Mesaninen

13:45 - Speedfriending

Bli kjent med så mange som mulig av de kreative og kule folka på Desucon: Pop! Her får du treffe en haug med nye mennesker på veldig kort tid.

15:00 - Lipsync

Lev deg inn i den musikalske verden med å opptre med lipsync show. Du bestemmer sangen og om du vil opptre alene eller ha med deg vennegjengen på scenen. Det er ikke noe påmelding, så bare møt opp og ha det gøy, enten som deltaker eller publikum! Her blir det garantert en latterkule eller to.

16:00 - Soundtrack-quiz

Test dine soundtrack-kunnskaper i quizen over alle quizer! Det blir varierte spørsmål slik at alle har muligheten til å vinne uavhengig av hvilke serier, filmer, spill du er interessert i.

 


Blå salong

13:30 - Cosplay runde 1

This is it! Dette er første skrittet på vei mot Desucon: Pop 2018s jeveste pris. Her handler det om å vise frem dine ferdigheter når det kommer til kostymelaging, og dommerne vil se nøye på kostymet ditt. Går du videre fra denne runden er du med i den store finalen.

14:45 - Tolkien-foredrag

Kom og hør om J. R. R Tolkien sitt univers med trollbundne fakta og historier! Dette kommer til å bli et fortryllende foredrag som du sent vil glemme.

16:00 - Drop-in Cosplay

Dette er en cosplaykonkurranse der du ikke viser deg for et publikum, bare dommerne. Du får 2 minutter på å fortelle og vise frem cosplayet ditt. Det viktigste er å ha det gøy!

 


Foajé

Fra 14:30 - Meetups

Her møter du nye venner fra de forskjellige fandommene for å diskutere, snakke, bli kjent og ha det gøy. Vi skal ha fem meetups i løpet av dagen: Harry Potter, Stranger Things, Tolkien, Star Wars og til slutt Game Of Thrones.

Tidspunkter legges ut fortløpende.