Den store cosplaykonkurransen

Søndag 24. juni!

 

I cosplaykonkurransen får du muligheten til å briljere med både kostymet ditt, og hvor godt du lever deg inn i karakteren.

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER.

FRISTEN FOR PÅMELDING ER 19. JUNI, KL. 24:00

 

KRITERIER FOR DELTAGELSE:

 • Karakteren du kler deg ut som må være en offisielt publisert karakter. Du kan altså ikke kle deg ut som en egenlaget karakter (OC).
 • Du må ha laget kostymet selv. Parykk, sko og mindre ting kan kjøpes og du kan få hjelp av andre så lenge du har laget det aller meste av kostymet selv.
 • Du må ha kjøpt dagspass for å kunne være med på konkurransen.
 • Du må ha mobilen tilgjengelig på dagen, slik at vi kan sende info på sms om nødvendig.

 

HVORDAN VIRKER DET?

Årets cosplaykonkurranse er delt inn i to runder.


I runde 1 får du muligheten til å presentere kostymet til dommerne personlig. Du får vise frem alle detaljer, og gi et godt inntrykk av kostymet og karakteren som bærer det. Her har du muligheten til å fortelle dommerne det de kanskje ikke selv ser, og passe på at du viser frem dine ferdigheter når det kommer til kostymelaging. I tillegg til at du kanskje blir bedt om å svare på noen ufarlige spørsmål.


I runde 2 (aka Finalen) får du muligheten til å gå opp på scenen og vise fram en selvvalgt sceneopptreden. Dans, smil, (leke)slåss og vise alle hvor in-character du kan være! Du kan vise frem cosplayferdighetene dine og konkurrere mot andre fantastiske cosplayere. Finalen er der magien slippes løs - så gjør det du kan for å overbevise publikum og dommerne!


I tillegg til musikk, vil man også kunne få opp et stillbilde på storskjermen for å skape litt ekstra stemning.

Du har også lov til å ha med deg en assistent som kan hjelpe deg litt på scenen. 


FINALEN:

 • Hver deltager får 5 minutter scenetid
 • Forlat scenen slik du selv ønsker å finne den – pen og ryddig.
 • Det er ikke lov å etterlate seg rot, søl eller søppel, og det er ikke lov å leke med ild eller andre ting som kan gjøre skade på interiør og/eller personer.
 • Husk – alt du tar med deg opp på scenen, må du også ta med deg ned igjen!
 • Skal du gjøre stunts er du selv ansvarlig for det du gjør på scenen – bruk sunn fornuft, og ikke gjør noe som kan sette andre i fare.
 • Hold det PG-13 på scenen, altså språk, kostyme og lignende. Husk at det er mange unge deltagere på Desucon, og Cosplaykonkurransen er for alle!
 • Det er mulighet for å få spilt av musikk eller annen lyd til opptredenen. Lydfilen kan linkes i påmeldingskjemaet eller sendes til event@desucon.no. Filen må være ferdig klippet og i et vanlig format (mp3, mp4, wav). Det vil ikke være mulighet for å spille av musikk fra YouTube eller Spotify.

Om du registrerer deg og finner ut at du ikke vil være med i konkurransen likevel – gi beskjed til event@desucon.no.


Husk: cosplay er gøy! Det aller viktigste er å ha det morsomt på scenen.
Om du kommer for sent til runde 2, vil du bli diskvalifisert.

Er det noe du lurer på i forhold til cosplaykonkuransen?  Send en mail til event@desucon.no
 

 

ÅRETS DOMMERPANEL: 

 

preview-chat-13528549_1699570033642148_5477628992469000567_o.jpg

Julie Høgby Filion

Julie Filion eller YellowcakeCreations er en cosplayer som hadde en kunstbakgrunn før hun startet med cosplay. Ofte er dette å finne i hennes cosplay som ofte kan se nokså maleriske ut. En annen lidenskap hun har brukt videre i sine cosplay er sminke (både teater og SFX) hvor hun ofte velger å være eksperimentell i utførelsen. Hun er også kanskje mest kjent for sitt Ramsay Bolton-cosplay. For tiden tar hun en bachelor i maske og hårdesign. 

preview-chat-FB_IMG_1529412559053.jpg

Ronja Slettås

Jeg heter Ronja Slettås, men er også kjent som Riruko. Jeg har vært cosplayer siden 2009 og jeg har laget rundt 70 cosplays siden da. Jeg er også lærer på cosplay-linja på Namdals folkehøgskole. Min favoritt ting med cosplay er å være kreativ og finne gode løsninger, og jeg elsker å lage props!

Photo by Evgeny Gromov/iStock / Getty Images
Photo by Evgeny Gromov/iStock / Getty Images

Marthe Grimstad