Sci-Fi og cosplay

Fra denne sjangeren har man mange ting å velge mellom når man skal kle seg ut for å dra på cosplay og på sånne møter så finnes det mange forskjellige sjangrer man kan velge kostymene sine fra, men nå skal vi først og fremst fokusere på sci-fi.

Sci-Fi og cosplay

Star Wars er et univers som er laget i form av filmer, serier og spill. Her følger vi kampen mellom to organisasjoner som begge trekker evnene sine fra noe de kaller «Kraften». Noen bruker den for ondt, og noen bruker den for godt. Her finner vi derfor folk som er i konflikt med hverandre. Hele opplegget har blitt veldig populært og folk kler seg stadig ut som «Jedier» og «Siths». Du har sikkert selv sett folk kledd ut som Darth Vader og lignende karakterer fra serien.

Det er ikke bare fra filmer disse forskjellige karakterene kommer heller, det kommer også fra spill og bøker. Mange kler seg også ut som forskjellige karakterer fra Mass Effect serien, det er et veldig populært spill. Man kler seg ut som romvesener, roboter og alle slags ting man kan tenke seg til som har en plass i science fiction området.

I USA har de også et arrangement som de innfører hvert år som heter Comic Con. Her kommer det folk fra hele verden rundt for å kunne kle seg ut som sine yndlingshelter og skurker og vise seg frem foran hele verden. Det kommer også folk som er involverte i prosessen av skapelsen av disse figurene også. De sitter i båser og snakker med fansen, og signerer for eksempel autografer.

Science fiction er en veldig interessant sjanger og det er veldig mange muligheter for å kunne kle seg ut som alt mulig rart og spennende. Mange av disse kostymene kan derimot være ganske dyre.