Hva er science fiction?

I denne artikkelen skal vi snakke om science fiction, og i første omgang skal vi diskutere hva den faktiske definisjonen av science fiction er.

Hva er sci-fi?

Science fiction er rett og slett en sjanger som tar for seg rollen av å spekulere i hypotetiske settinger som ikke er realistiske per dags dato. Oftest så ser science fiction mot fremtiden, og her utforsker man forskjellige potensielle situasjoner hvor for eksempel vitenskapen har kommet seg mye lengre enn hvor den er dagen det blir skrevet. En av de mest kjente sci-fi seriene er for eksempel Star Trek hvor man følger et mannskap som reiser gjennom verdensrommet og kommer i kontakt med mange forskjellige andre livsformer.

Ombord i skipet så har de så avansert teknologi at de kan teleportere seg gjennom rom, men det er ikke alt. Sci-Fi sjangeren tar også for seg ting som parallelle universer. Ideen om at det finnes alternative verdener som eksisterer på lik linje med våre egne verdener, men som kan være litt eller veldig forskjellige.

Populære Spill

Som du sikkert forstår så er dette en sjanger som tillater seg mange friheter, og man kan virkelig få brukt fantasien sin til å se for seg en verden som vi en dag kanskje kunne leve i. Det finnes mange populære spill som har kommet ut av denne sjangeren. For eksempel Mass Effect serien, hvor man følger en kaptein ved navn Shepherd som reiser gjennom galaksen og prøver å etablere en eller annen form for fred og balanse.

I hvert spill så står kapteinen og mannskapet ovenfor forskjellige utfordringer, og det er masse action i disse typer spill. Det som definitivt er et trekk som mange elsker ved sci-fi er muligheten til å utforske forskjellige filosofiske spørsmål. Dette kan du være med på gjennom sånne spill, og det gir en helt nydelig opplevelse for dem som liker å leve seg inn i spillet.